5 mars 2023
13:00

IFK Klagshamn

Referat: Eslövs BK - IFK Klagshamn

Årets första tävlingsmatch i DM mot seriekonkurrenten IFK Klagshamn blev en tämligen bekväm seger. Siffrorna skrevs till slut till 4-0 (2-0).

Vi tog omgående tag i taktpinnen och gav inte motståndarna någon tid eller ro i sina uppspel vilket gjorde att i stort sett hela första halvlek spenderades på deras planhalva.
Ett aggresivt presspel i kombination med att de inte var tillräckligt skickliga för att spela sig ur vår press gjorde att vi gång på gång vann boll högt upp i plan. Vi hade en hel del läge till avslut men många togs utanför straffområdet och i flera fall lyckades de komma i vägen för dem. 1-0 av Hampus kom efter att han snappat upp returen på en frispark från Albin.
Där ser vi vikten av att träffa mål med våra avslut, även om avslutet inte går i mål så skapar det returer som vi kan utnyttja. 2-0 kom efter ett skolboksanfall som från avbytarbänken kommenterades som tiki-taka. Efter ytterligare en bollvinst på deras planhalva så kombinerar Hampus och Lukas fint och Hampus gör sitt andra för dagen. Just i den kombinationen såg vi prov på något vi återkommer till på träningarna hela tiden, spel på rättvänd spelare så fort och så ofta vi kan, vilket gör att vi kan hota framåt. 2-0 blir också resultatet in i halvtidsvilan och redan nu har flera av motståndarnas spelare blivit frustrerade och fokuserar på fel saker.
I andra halvlek fortsätter vi att dominera även om spelet kanske sjunker lite i tempo och kvalitet. 3-0 kommer genom Albin efter genombrott centralt och i en fin kombination med Philip. Några minuter senare så avslutar Valter målskyttet för dagen med att göra 4-0.

På det hela taget en bra genomförd match även om det fortfarande finns saker att slipa på.
Nu ser vi ut att gå in i en träningsvecka med betyfdligt vintrigare väder. Vi håller tummarna för att det inte blir värre än att vi kan genomföra träningarna som planerat.